Welkom bij uw TOPRIETDEKKER!

Riet is een sterk, tijdloos en sfeervol natuurproduct.

Wij zijn gespecialiseerd in RENOVATIE en ONDERHOUD van rieten daken, hebben jaren ervaring met rietdekken en zijn inmiddels de zevende generatie.

Voor elk dak doen we ons uiterste best om uitstekend werk af te leveren.

Laat u geheel vrijblijvend ADVISEREN door Kees van Ettekoven.

Wij werken door het GEHELE land, we VERSTAAN ons vak en weten van AANPAKKEN!

Riet

Het riet dat wij gebruiken voor dakbedekking komt gedeeltelijk uit Nederland en voor een gedeelte uit het buitenland. Elk dak heeft zijn eigen rietsoort nodig. Wij selecteren het eigenhandig bij de riethandel. Voor het beste eindresultaat heb je mooi, recht riet nodig. Dankzij onze goede contacten met de riethandel en onze eigen voorraadschuur hebben wij altijd het beste riet voor uw dak.

De kwaliteit van het materiaal bepaalt in hoge mate de levensduur van uw rieten dak. Daarbij letten we op verschillende factoren uit het groeiproces. Maar ook het snijden en drogen is belangrijk. Door onze ervaringen hebben wij een eigen kijk ontwikkeld op het fenomeen riet.

Projecten

Alle voorkomende daken kunnen wij op vakkundige wijze voor u dekken. Of het nu gaat om een villa of een boerderij, een tuinhuis of een parasol, wij maken ze voor u.
Wij zijn trots op onze goede contacten met andere rietdekbedrijven en kunnen dus ook grotere projecten aannemen. Voor u maar ook voor onszelf is het prettig als een project snel verloopt. Als wij beginnen met een rieten dak, gaan we niet eerder weg dan wanneer het klaar is!
En dan heeft u als klant niet alleen een degelijk dak, maar ook een schone tuin.
Wij ruimen alles tot aan het laatste rietje op!

Woningen

Wij werken voornamelijk in het midden van het land, maar staan zeker ook open voor opdrachten buiten die regio. In ‘t Gooi mogen we vaak prachtige villa’s van een rieten dak voorzien. Ook boerderijen zijn voor ons dankbare objecten.

Klik voor foto’s van woning-projecten

Parasols

Riet aanbrengen op een parasol vraagt om een heel andere techniek dan op het dak van een woning. We werken met een andere rietsoort en het dak heeft een andere vorm. Door de kegelvorm van de parasol zit er veel meer werk aan. Gelukkig kunnen wij dankzij onze ervaring ook deze klus prima voor u klaren.

Reparatie / Onderhoud

Elk dak is anders. Wel zijn er enkele belangrijke voorwaarden voor een goed dak:
- een goede hellingshoek (minimaal 35 graden);
- een dak dat vrij is van bomen en andere elementen die de zon in de weg staan;
- een goede onderconstructie;
- degelijk onderhoud.

Onderhoud is belangrijk om de levensduur van uw rietendak te rekken. Om het dak goed te houden is een onderhoudsbeurt eens in de vijf jaar nodig. Wij raden u aan om het dak 1 keer in de twee jaar in te spuiten met een proffesionele dakreiniger. Dit voorkomt algengroei op uw dak. Wij hebben zelf het materiaal om deze werkzaamheden uit te voeren. Ook al denkt u dat het dak aan vervanging toe, is of andere rietdekbedrijven geven u dat advies, er is vaak nog wel een mogelijkheid om het dak goed te renoveren. Als een rietendak goed bijgevuld word kan de kap zo weer 10 tot 20 jaar mee. Dit scheelt enorm in de kosten!!

Klik voor foto’s van reparatie-projecten

Veiligheid

Een rieten dak is mooi. Maar het is wel (brand) gevaarlijker dan een pannendak. Gelukkig bestaan er diverse mogelijkheden om uw dak veiliger te maken:

Impregneren

We brengen een coating aan op de buitenkant van het dak. Deze zorgt bij brand dat er zuurstof onttrokken wordt, waardoor het vuur niet kan branden. Deze behandeling is vooral bedoeld voor vliegvuur (vonken) van buitenaf.

Dakplaten

Bij een traditioneel gebonden dak wordt het riet op latten gebonden. We kunnen het riet echter ook op geïsoleerde houten platen schroeven. Daardoor heeft het vuur van binnenuit langer de tijd nodig om bij het riet te komen. Als het dak zelf al brandt, gaat dat minder snel dan bij een lattendak.

Sprinklerinstallatie

Dit systeem ‘ziet’ het als er brand is en reageert dan vanzelf door het dak te blussen met ingebouwde leidingen en spuitkoppen.

Bliksembeveiling

Hierbij worden er koperen leidingen op het dak aangebracht. Die leiden eventuele blikseminslagen af en zorgen dat u geen schade oploopt aan dak en/of apparatuur

Detectiesysteem

Een detectiedraad op het dak kan een beginnende brand al in de eerste seconden opmerken. De draad geeft het systeem vanzelf een waarschuwingssignaal of belt automatisch de alarmcentrale. Dit is een relatief goedkoop systeem dat zijn werking in de praktijk al heeft bewezen. Hoe eerder een brand opgemerkt wordt, hoe beter die te bestrijden is

Meerwaarde

Dankzij onze betrouwbare relaties in de bouw en handel kunnen wij ook werkzaamheden voor u uitvoeren die indirect te maken hebben met uw rieten dak. Hieronder een greep uit deze werkzaamheden:
- schoorstenen renoveren;
- alle soorten loodwerk vervangen;
- koperen dakgoten aanbrengen;
- dakramen leveren en aanbrengen;
- complete dakkapellen leveren en plaatsen (prosman/dakramen)
- alle voorkomende timmerwerkzaamheden uitvoeren;
- vergunningen aanvragen;
- subsidies regelen.

Heeft u een pannendak maar wilt u een rieten dak? Dan zetten wij voor u de mogelijkheden op een rij. Wij kunnen het hele project in eigen beheer uitvoeren en hebben zo altijd grip op de planning en het proces.
Wij zijn altijd zelf aanwezig op de bouw. We houden van duidelijke afspraken en goede communicatie met u als klant en met onze onderaannemers. Een goede relatie met onze klanten staat bij ons hoog in het vaandel.

Werkwijze

Wilt u graag een rieten dak?


1

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

We maken dan een afspraak met u om al uw persoonlijke wensen door te nemen.

23

Aan de hand daarvan ontvangt u een geheel vrijblijvende offerte.

Wij willen onze afspraken zo goed mogelijk nakomen, ondanks omstandigheden waar wij geen invloed op hebben.

45

Na het verstrekken van de opdracht plannen wij, in overleg met u, het project in.

Voordat wij beginnen, stellen wij u daarvan tijdig (telefonisch) op de hoogte.

67

Moeten we een oud rieten dak slopen, dan binden we het oude riet op in bosjes. Dat is overzichtelijk en zorgt voor minder rommel op de bouw.

Wij zorgen ervoor dat tijdens de werkzaamheden het dak en riet afgedekt worden met een dik zeil.

89

Ook het opruimen van het afval kunt u aan ons overlaten: WIJ LATEN ALTIJD EEN SCHONE TUIN ACHTER!

Contact

Adres

Dokter van Noortstraat 7a
4033 AA  Lienden

Email

info@toprietdekker.nl

Telefoon

06 58817123

copyright @ 2019 Toprietdekker

Design: Mediagoed.nl