Het juiste adres voor glas en schilderwerken

Voor zowel particulieren als instellingen en bouwbedrijven, verzorgt Fokkema-Glaswerken een groot scala aan activiteiten denk hierbij aan het leveren en of plaatsen van isolatieglas (HR++), Enkelglas, Veiligheidsglas, Spiegels en Glas in lood, maar ook schilderwerk is een onderdeel binnen ons bedrijf geworden.

De kwaliteit en het vakmanschap van vroeger, de materialen en de snelheid van nu, die zorgen er samen voor dat u bij Fokkema-Glaswerken zeker bent van goed vakwerk voor een goede prijs.   …… meer

Als u hoge eisen stelt aan kwaliteit, alsmede garanties wenst voor de duurzaamheid van het geleverde werk, of dat nu Glaszetten of schilderwerk betreft, u bent bij Fokkema-Glaswerken aan het juiste adres. Voor zowel particulieren als bedrijven is het mogelijk om afspraken over periodiek onderhoud te maken.

Of het nu gaat om een enkel glas reparatie of een complete woning / grachtenpand, wij zorgen dat de gehele opdracht van begin tot eind in goede banen wordt verzorgd.

Wij maken gebruik van professionele verwerkingsproducten, en ruime ervaring waardoor wij onze opdrachten vakkundig kunnen afwerken.
Een van onze leverancier is Cura-glass gevestigd in Utrecht / Lopik.
Zij leveren kwaliteitsproducten en kunnen op isolatieglas zelfs 10 jaar garantie geven.

Inmeet-werk en / of deskundig advies is bij ons geheel vrijblijvend, wij komen graag bij u langs,
Aan de hand hiervan wordt een scherpe offerte opgesteld.
Deze Glas / Schilders-offerte wordt meestal binnen enkele dagen per mail naar u opgestuurd.

Vraag hier uw offerte online aan. …… minder

Tip van de Vakman

Onderhoud aan uw woning verdient zich 100% terug!

Foto's projecten

Hier vind u foto’s van mijn projecten

Klus Naarderstraat - Huizen

Klus Naarderstraat - Huizen

Klus Naarderstraat - Huizen

Klus Naarderstraat - Huizen

Klus Naarderstraat - Huizen

Klus Meentweg - Bussum

Klus Meentweg - Bussum

Klus Meentweg - Bussum

Glassoorten

isolerend enkel gals

Isolerend enkel glas is een ideale optie wanneer er geen mogelijkheid is om dun isolatieglas te laten plaatsen.

Daarbij kunt u ervoor kiezen isolerend enkel glas te laten plaatsen wanneer u de uitstraling van de originele ruiten wilt behouden, wat vaak het geval is bij monumentale panden.

Echter, het is wel belangrijk dat u het isolerend enkel glas betrekt van een professioneel bedrijf dat een ruime ervaring heeft, zeker wanneer het gaat om de ruiten van klassieke panden. Er zijn nogal wat kwaliteitsverschillen tussen de diverse soorten isolerend enkel glas.

Ook hierbij bent u bij Fokkema Glaswerken aan het juiste adres.

opbouw isolatie glas
principe isolatie glas

Isolatieglas bestaat uit twee glasbladen die door een afstandhouder (b.v. een metalen kader) aan de rand van het glas van elkaar worden gehouden. De randen van het glas zijn afgesloten door een speciale kit zodat een gesloten eenheid ontstaat.
De ruimte tussen het glas (spouw), is gevuld met een droge lucht

Bij enkelglas zal de warme lucht binnenshuis aan het glas afkoelen en onder bepaalde omstandigheden treedt condensatie op de ruit op, wanneer de temperatuur buitenshuis lager is. Het glas geeft de warmte door naar buiten.

Bij Isolatieglas wordt het glas dubbel uitgevoerd met een laag lucht of een gas daartussen. Omdat lucht een hoge warmteweerstand heeft, wordt er minder warmte doorgegeven.
De lucht in de tussenruimte (spouw) moet zo droog mogelijk zijn, omdat er anders condens zou optreden. Dit kan men merken door een wazige schijn in de ruit of soms zelfs water onder in de ruit.

De meest voorkomende soorten isolatieglas zijn:

- Standaard isolatieglas
- HR isolatieglas
- Zonwerend isolatieglas
- Inbraakwerend isolatieglas
- Geluidwerend isolatieglas
- Brandwerend isolatieglas

U kunt een alarmsysteem hebben maar de meeste dieven zijn binnen 3 min uw huis al weer uit.

Uw huis of bedrijf is pas optimaal beveiligd met de toepassing van inbraakwerend glas.

Gelaagd glas met een dikkere pvb laag ertussen dan bij veiligheidsglas, naarmate de dikte’s toenemen zal het beter inbraakwerend worden.

Dit gaat zelfs tot kogelwerend.

Bijvoorbeeld: een glasplaat van 9mm dik met daartussen 4 folies is met een stoeptegel nauwelijks te doorboren.

Brandwerend glas is glas dat 20 minuten of langer weerstand biedt aan een (standaard) brand.

Normaal, enkel glas - het zogeheten ‘floatglas’ - breekt al na 1 à 2 minuten blootstelling aan een brand, dubbel floatglas doet dat na 2 à 5 minuten.

Daarna kan de beglazing het tegengaan van brand- en rookverspreiding belemmeren.

Bij floatglas ontstaat tijdens brand een temperatuurverschil tussen het glasoppervlak en de glasranden. Dit temperatuurverschil veroorzaakt uitzettingsverschillen die kunnen leiden tot thermische spanning (verhinderde uitzetting). Het glas breekt als de thermische spanningen te groot worden. Bij floatglas gebeurt dit bij een (kritieke) temperatuurverschil van zo’n 40°C, na ongeveer één minuut blootstelling aan een standaard brand.

Draadglas is een type van inbraakwerend glas, dat in kenmerken wat te vergelijken valt met gehard glas of gelaagd glas.

Als wapening bevinden zich in het draadglas metalen draden in een bepaald patroon.

Meestal is dit patroon een rasterpatroon. De bedoeling van de draden in het draadglas is dat wanneer het glas breekt, de scherven blijven steken aan de draden. Dit zorgt ervoor dat het glas zowel veiliger is, als inbraakvertragend werkt. Dit gebeurt echter niet in dezelfde mate als gelaagd of gehard glas.

Toepassingen

Er zijn verschillende redenen waarom voor draadglas gekozen wordt:

- Wanneer het breken van glas voor verwondingen kan zorgen, wordt voor draadglas gekozen om de scherven bijeen te houden.

- Aangezien draadglas ook brandvertragend werkt,
wordt dit ook vaak gebruikt daar waar er een groter risico op brand is

- Soms wordt ook voor draadglas geopteerd als er minder doorzichtigheid gewenst is

Tip van de Vakman

Stappenplan reinigen van ramen:
Goed voorspoelen met water om zand te verwijderen - Reinigen met spons met een niet schurend en niet agressief schoonmaakmiddel - Goed afspoelen met water.

Speciaal Glas

glazen trap

Glas is niet alleen geschikt om door heen te kijken maar ook om op te lopen. Fokkema Glaswerken levert beloopbaar glas voor trappen maar ook voor een glazen vloer.

Zoekt u een aparte eye catcher in uw woning denk dan eens aan een glazen trap. De mogelijkheden zijn legio. Wij kunnen samen met u tot een mooi en stevig design komen en dit ook uitvoeren. Traptreden van glas zijn zeer strak in uw interieur.

Een glazen vloer is ook goed mogelijk. Wilt u een extra (dag-)lichtinval in uw ruimte maar daarvoor geen consessies doen in uw daarboven gelegen ruimte dan kunt u denken aan een gelaagde hardglazen plaat.

Reken houdend met uw wensen kunnen wij een voorstel doen. Een stuk beloopbaar glas in uw ruimte maakt de ruimte groter en lichter.

Toepassingen zijn bijvoorbeeld loopbruggen met glazen vloeren of musea waar een gat in de vloer zit waar een object onder tentoongesteld kan worden.

Door toepassing van kruisroeden of wienerspossen in een bepaald glassoort krijgt uw huis een eigen uitstraling.

De kruisroeden en wienerspossen worden tussen de glasbladen gemonteerd waardoor onderhoud erg makkelijk is.

De kruisroeden zijn in verschillende kleuren beschikbaar zodat er altijd een oplossing voor iedere situatie is.

Bij Fokkema glaswerken bent u aan het juiste adres als het gaat om kruisroeden en wienerspossen, wij leveren en zetten deze zeer professioneel en vakkundig.

glas in lood raam maken
glas in lood raam

Glas in lood is de benaming voor een vensterraam bestaande uit stukken glas gevat in loodlijsten.

In een eenvoudige uitvoering vormen de loodlijsten een rechthoekig raamwerk waarin stukken blank vensterglas gevat zijn.

Glas in lood werd destijds gemaakt omdat een raam uit een stuk niet te maken viel. Glas in lood leent zich echter uitstekend voor kunstzinnige uitvoeringen, met kleurrijke voorstellingen.

Men treft glas in lood wel aan in oude herenhuizen, maar vooral in kerken, waar het zicht van binnen op de ramen door het invallende licht het kunstzinnige karakter doet uitkomen.

spiegeldeur

Glas is een verrijking voor uw interieur. Door middel van spiegels worden ruimtes groter. Spiegels zijn er in allerlei soorten en maten.

Fokkema Glaswerken levert en monteert vakkundig uw spiegel.

In samenspraak met u kunnen wij uw wensen daadwerkelijk waarmaken. Een spiegel is in bijna elke maat te maken. Ook kunt u eens denken aan een gehele spiegelwand. Dit kan ook in diverse kleuren, bijvoorbeeld brons of grijs.

Heeft u er ook een hekel aan als u aan het koken bent en de spetters komen op de achterwand van uw keuken.
Zeer lastig om dan deze spetters weer te verwijderen.
Met een hardglazen achterwand hoeft dit geen probleem meer te zijn.

Hardglazen keukenwanden zijn er in allerlei kleuren (de meeste RAL kleuren zijn leverbaar).

Fokkema Glaswerken draagt zorg voor een vakkundige afhandeling. Van inmeten tot monteren we hebben het allemaal in huis.

Stopcontacten zijn ook geen probleem: we kunnen eventueel het glas voorzien van gaten.

Privacyverklaring Fokkema Glaswerken

Privacyverklaring Fokkema Glaswerken
24 april 2019

Uw privacy is voor Fokkema Glaswerken van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de nieuwe Europese privacywet (AVG) die op 25 mei 2018 van kracht is gegaan. Dit betekent dat uw gegevens veilig bij ons zijn en dat wij ze altijd netjes gebruiken. In deze privacyverklaring leggen we uit wat we met betrekking tot onze website www.fokkema-glaswerken.nl met de informatie doen die we over u te weten komen.

Als u vragen hebt, of wilt weten wat we precies van u bijhouden, neem dan contact op met Fokkema Glaswerken.
 
Contactformulier
Met het contactformulier kunt u ons vragen stellen of aanvragen doen. Hiervoor gebruiken wij uw naam, e-mailadres en telefoonnummer. Dit doen wij op basis van uw toestemming. Wij bewaren deze informatie totdat we zeker weten dat u tevreden bent met onze reactie en tot maximaal zes maanden daarna. Zo kunnen we bij vervolgvragen de informatie er gemakkelijk bij pakken.

Andere partijen
Wij geven uw persoonsgegevens niet aan andere bedrijven of instanties, behalve als de wet zegt dat dat moet of als dat nodig is voor onze dienstverlening. In dit laatste geval bent u hiervan ook op de hoogte.


Verstrekking aan andere bedrijven of instellingen
Wij geven uw persoonsgegevens onder geen voorwaarde aan andere bedrijven of instellingen, behalve als dat nodig is voor onze website of als wij dat wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf). Sommige partners zijn gevestigd buiten de Europese Unie. In onze website zijn social media buttons opgenomen. Hiermee verzamelen de beheerders van deze diensten uw persoonsgegevens.

Cookies
Onze website gebruikt alleen analytische cookies.

Google Analytics
Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Google gesloten. Daarin staan strikte afspraken over wat zij mogen bijhouden. Wij staan Google toe de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Wij laten Google de IP-adressen anonimiseren.

Beveiliging
Beveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang. Wij zorgen dat uw gegevens bij ons goed beveiligd zijn. We passen de beveiliging steeds aan en letten goed op wat er mis kan gaan.

Wijzigingen in deze privacyverklaring
Wanneer onze website wijzigt, moeten wij natuurlijk ook de privacyverklaring aanpassen. Let dus altijd op de datum hierboven en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn.
Inzage, wijzigen en verwijderen van uw gegevens

Als u vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van u hebben, kunt u altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens hieronder.

U hebt de volgende rechten:
uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen
inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben
het laten corrigeren van fouten
het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens
intrekken van toestemming
bezwaar maken tegen een bepaald gebruik

Let op dat u altijd duidelijk aangeeft wie u bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.
 
Klacht indienen
Als u vindt dat wij u niet op de juiste manier helpen, dan heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens.
 
Onze Contactgegevens:

Fokkema Glaswerken
't Hardestraat 13
1271TS Huizen
Telefoon 06 535 232 53
info@fokkema-glaswerken.nl